fredag 27. april 2012

Vår + kan jeg si nei?


Visste du at det å være et godt medmenneske ikke innebærer å si JA til alt når folk spør eller maser. Det er så viktig at du har tydelige grenser, og på samme tid viser vennlig respekt og villighet til å bidra når du selv kjenner at det er rett for deg å bidra. Mange ganger kan vi rett og slett gi for mye av oss selv, da i frykt for å kjenne på at om vi ikke sier JA nå, er vi ikke gode nok eller verdifulle for andre lengre. Det er så fort gjort å legge seg under for ubevisst kontroll eller manipulasjon, hvor vi finner oss selv med frykten for å ikke være god nok, eller kommer i fare for å skuffe noen. Dette er en ukultur vi trenger å endre på. Du er verdifull som den du er, ikke målt i alt du klarer å få til. 

Når du respekterer deg selv og dine grenser, vet også folk hvor de har deg. Det er da mye lettere å spørre deg, siden de da slipper å kjenne på at de utnytter deg.
Våg å vær sterk, våg å si nei når du selv kjenner at det skulle ha vært et nei istedet for ja'et du presser frem i frykt, usikkerhet og unaturlig vennlighet.
Ord fra en klok mann som jeg kjenner - Kjell Eivind Lohne.

Med disse ord ønsker jeg deg en god dag!

Klem Unni

Ingen kommentarer: